banner

Our activities through the years

After two online editions, DOKU.TECH brought the magic back to the beautiful city of Prizren at its mother festival, DOKUFEST - International Document

challenging

Inclusion and equal opportunities in society are among the values that IPKO Foundation continuously cultivates and promotes through implementation pro

challenging

DOKU.TECH has already published its agenda for the next edition, which will be held within its mother festival, Dokufest, on August 6th. We are ret

challenging

In an informal meeting held yesterday with partners and donors, IPKO Foundation announced a new chapter of cooperation with Drena Kusari, who holds th

challenging

IPKO Foundation is a non-profit foundation in Kosovo that supports the development of future generations of leaders who use technology to implement in

challenging

After two online editions duo to the pandemic Covid-19, DOKU.TECH brought the magic back to the tech community in Kosovo by bringing its 9th edition i

challenging

We are happy that with the support of the United States Embassy in Pristina, Kosovo, we (IPKO Foundation) have initiated cooperation between other top

challenging

Drejtoresha Ekzekutive e IPKO Foundation, znj. Abetare Gojani dhe Zëvendëskryeministrja dhe Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, znj. Don

challenging

The premiant event for technology in the Balkans is back in 10 to 12 of JUNE 2022 with the theme “My face is not a Barcode” which will explore op

challenging

Një takim shumë miqësor i ekipit të IPKO Foundation me nënkryetaren e Komuna e Prishtinës, Donjeta Sahatçiu, të cilën e përgëzuam për poz

challenging

Call for applications - paid internship at IPKO Foundation office in Prishtina Position: Content Writing  Paid internship period: May - July, 2

challenging

Call for applications - paid internship at IPKO Foundation office in Prishtina Positions: Two (2) Administrative Interns Paid internship period:

challenging

With the theme “Access & Safety”, for the seventh year in a row, IPKO Foundation in collaboration with A.U.K Training and Development Institut

challenging

A e keni ditur se sektori i Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit është një ndër sektorët që po zhvillohet më së shpejti në Kosovë

challenging

Programi i USAID “Përkrahje adoleshentëve pas mësimit të rregullt “ - ASSET në partneritet me Fondacionin IPKO kanë organizuar garën “Sfi

challenging

The very first edition of Techstitution Workshop, implemented by IPKO Foundation was held in Gjilan, during the last week of March, 2022.  Through t

challenging

IPKO Foundation, supported by the U.S. Embassy Pristina, Kosovo has organized the very first STEAM Engine Conference, which came as a project focused

challenging

By inspiring and empowering young girls from all over Kosovo, IPKO Foundation, together with two of its partners, Ministry of Education, Science, Tech

challenging

Techstitution është projekt për inkurajimin e të rejave dhe të rinjëve për përfshirje në fushën e teknologjisë, duke shfrytëzuar zhvillime

challenging
More Activities

UNICEF Innovations Lab në partneritet me IPKO Foundation organizon UPSHIFT: Punëtori me Ndikim Social, në javën e parë të muajit mars në Komun

challenging

UNICEF Innovations Lab në partneritet me IPKO Foundation organizon UPSHIFT: Punëtori me Ndikim Social, në javën e fundit të muajit shkurt. - 

challenging

IPKO Foundation (IF) is seeking a Graphic Design Intern for three (3) months with a possibility of extension. Choosing where to start and grow your c

challenging

Increasing students’ practical skills by confronting them with real-life challenges faced by companies Why Design Challenges and how? Providing a

challenging

Programi i USAID-it “Përkrahje e Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt” (ASSET) në bashkëpunim me Fondacionin IPKO, ju ftojnë të aplikoni

challenging

DARE TO BE THE CHANGE: D = Dare; Determination; Discovery A = Action; Ambition; Authenticity; R = Resilience; Revolution; Resistance E

challenging

Për të shënuar 11 Tetorin, Ditën Ndërkombëtare të Fëmijës Vajzë, IPKO Foundation, me mbështetjen e Ambasadës Amerikane në Prishtinë dhe

challenging

‘Art n’Thes’ janë një grup i të rinjve, të cilët në kuadër të projektit të tyre kanë krijuar 50 shilte apo siç njihen ‘bean bags’

challenging

Bullizmi është një nga dukuritë negative më të shpeshta dhe më shqetësuese nëpër shkolla, thuajse në gjithë botën. Kjo dukuri negative ë

challenging

The Innovation Hubs in Gjilan and Lipjan in cooperation with UNICEF Innovations Lab Kosovo and the Austrian Development Cooperation in Kosovo have suc

challenging

July 15 marks World Youth Skills Day. This day yearly celebrates the importance of technical and vocational education and training (TVET). World Youth

challenging

IPKO Foundation në bashkëpunim me Zyrën e UNICEF-it në Kosovë dhe Ministrinë e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit [MASHTI], ka fi

challenging

Programi i USAID “Përkrahje adoleshentëve pas mësimit të rregullt” - ASSET në partneritet me Fondacionin IPKO kanë organizuar “Sfidën e D

challenging

Shkollat të cilat kanë punuar në projektet e garës “Sfida e Dizajnit” 2021 mund të dorëzojnë punimet e tyre deri më 15 prill 2021! Për

challenging

Programi “Përkrahje e adoleshentëve pas mësimit të rregullt” (ASSET) i USAID Kosovo në bashkëpunim me IPKO Foundation, ju ftojnë të aplik

challenging

IPKO Foundation honors this year’s theme proposed by the UN " My voice, our equal future” with the focus on advocating for solutions to the challe

challenging

UPSHIFT: Punëtoria për ndikim social ndihmon të rinjtë dhe adoleshentët e margjinalizuar që të bëhen krijues dhe ndërmarrës social, duke j

challenging

This year DOKU.TECH held its seventh edition, on the 15th of August, during the short documentary festival, DOKUFEST. The conference explored the chal

challenging

UNICEF Innovation Labs në partneritet me IPKO Foundation organizon Podium, e cila është një punëtori që i mëson adoleshentët e grupeve të ndr

challenging

IPKO Foundation në partneritet me UN Kosovo Team, UNICEF Kosovo Programe dhe DOKUFEST hapin thirrjen e PODIUM, në nderë të UN75 i cili është dis

challenging

UNICEF Innovation Labs në partneritet me IPKO Foundation organizon Podium, e cila është një punëtori që i mëson adoleshentët e grupeve të ndr

challenging

What is Design Challenge? KosLift Design Challenge is a competition that encourages student entrepreneurs to develop possible solutions to tackle cha

challenging

Trajnimet PONDER / Wiki Academy përqëndrohen në shkrimin dhe leximin kritik medial, ku përgjatë tri (3) sesioneve brenda javes 25 - 29 Maj, 2020,

challenging

Trajnimet PONDER / Wiki Academy përqëndrohen në shkrimin dhe leximin kritik medial, ku përgjatë tri (3) sesioneve brenda javes 11- 15 Maj, 2020,

challenging

Programi “Përkrahje adoleshentëve pas mësimit të rregullt” - ASSET në partneritet me Fondacionin IPKO kanë organizuar “Sfidën e Dizajnit

challenging

PODIUM po vjen në format Online! Tema: Shëndeti mendor gjatë dhe pas COVID - 19 A keni deshirë që të zhvilloni aftësitë e avokimit për zg

challenging

A e dini se vetëm 17% e biografive në Wikipedia përshkruajnë profilin e gruas dhe e gjithë kjo ndodhë për shkak të padukshmërisë në 🌐int

challenging

UPSHIFT: Social Impact Workshop ndihmon të rinjët dhe adoleshentët e margjinalizuar që të bëhen krijues dhe ndërmarrës social, duke ju dhën

challenging

UNICEF Innovation Labs në partneritet me IPKO Foundation organizon UPSHIFT: Punëtori me Ndikim Social, nga 20-22 Mars 2020. Rrit përvojën dh

challenging

UNICEF Innovation Labs në partneritet me IPKO Foundation organizon UPSHIFT: Punëtori me Ndikim Social, nga 28 Shkurt - 1 Mars 2020. Rrit përvo

challenging

UNICEF Innovation Labs në partneritet me IPKO Foundation organizon Podium, e cila është një punëtori që i mëson adoleshentët e grupeve të ndr

challenging

[Albanian Below]   The Young Critics Competition is the first opened competition for all youth all across Kosovo, who want to empower thems

challenging

In recognition of the challenges faced by girls, in 2011, the United Nations (UN) declared the 11th of October as the International Girl Child Day. Th

challenging

UPSHIFT: Social Impact Workshop ndihmon të rinjët dhe adoleshentët e margjinalizuar që të bëhen krijues dhe ndërmarrës social, duke ju dhënë

challenging

The month of August in Kosovo is known as the month of culture and youth. August marks the start of the two most anticipated events in Kosovo. DOKUFES

challenging

This year DOKU.TECH held its sixth edition, during the 8th and 9th of June, at the Prishtina youth-run building, Termokiss. The conference explored th

challenging
28.05.2019

We are hiring!

Two (2) Hub Project Officer,  in the municipality of (1) Gjilan and (1) Lipjan. Two (2) Hub Project Assistant,  in the municipality of (1) Gjilan

challenging

For youngsters my age it has become very hard to decide on what field of study we want to pursue, and the hard journey we will go throughout or studie

challenging

Wikimedians of Albanian Language User Group - WoALUG is a Wikimedia Foundation affiliate, actively contributing to distribution, improvement, and deve

challenging

The 5th edition of the “Girls in ICT” Conference was held on April 26, at the RIT Kosovo (A.U.K.) campus, under the slogan “Expand Horizons, C

challenging

Podium, an initiative of UNICEF Innovations Lab Kosovo organized in partnership with IPKO Foundation, is a social advocacy workshop that teaches youth

challenging

UNICEF Innovations Lab Kosovo in partnership with  IPKO FOUNDATION is organizing UPSHIFT: Social Impact Workshop, from 12th – 14th of April 2019.

challenging

What better way to celebrate International Women's Day than by inspiring and empowering young girls from all over Kosovo! Today we have gathered 40 y

challenging

On Wednesday, December 12, in the premises of RIT Kosovo (A.U.K), IPKO Foundation and RIT Kosovo (A.U.K) officially launched the KosLift project which

challenging

This weekend we gathered 40 young critics who contributed to the richness of Albanian credible articles in the online world! IPKO Foundation joined f

challenging

BarCamp Prishtina started in 2011 with the mission of reaching out to youngsters in an attempt to motivate them to take part in a new era of leadersh

challenging

As the world is uniting to celebrate the International Girl Child Day, we in Kosovo are in this as well! The International Day of the Girl Child is c

challenging

IPKO Foundation team has successfully implemented the workshop CampCamp for the organizers of BarCamps. The workshop aimed to develop and strengthen s

challenging

The month of August in Kosovo is known as the start of the two most anticipated events in Kosovo: DOKUFEST the biggest Documentary and Short Film Fest

challenging

The ability to flip perspectives?! It means being able to leave the comfortable nest of our social habits and routines, common knowledge and “commo

challenging

Më poshtë mund të gjeni platforma të cilat do të ju ndihmojnë në zhvillim të karrierës dhe për të gjetur pozita të lira të punës që ofr

challenging

The technology sector is one of the fastest growing industries globally, but experiencing skills gap! Especially there is low involvement of Girls in

challenging

Another topic, another BarCamp, and three more future-building speakers! We try to bring inspiration to our audience with each BarCamp edition by inv

challenging

Cryptocurrencies are a very common topic discussed in every corner lately. We gathered at the 48th edition of BarCamp Prishtina at Teatri Oda to discu

challenging

In 2017, Global Entrepreneurship Week started with an idea. What if there was a global movement to inspire people everywhere to unleash their ideas an

challenging

It is important in life to learn and it is equally important to unlearn and relearn. That means we must be willing able to question everything and tha

challenging

Yesterday, young girls from all over Kosovo brought Sunshine to Prishtina! On the International Day of the Girl Child, recognized by the UN, we are m

challenging

“I want to believe that the role of women is changing. Women take care of their family, and they also run successful , was the starting sentence by

challenging

In a time and age when reaction norm to negative phenomena such as corruption has become, well, no reaction at all, we encourage and applause protests

challenging

Whether it is in San Francisco or in the two-hour-flight-away Berlin, the Kosovar audience does not possess the means to jump on a plane and follow te

challenging

BarCamp Prishtina in cooperation with Prishtina International Summer University came together for a special edition of BarCamp, discussing the topic o

challenging

With the topic of fears and hopes that are brought about by technology, science, and their advancements, BarCamp Prishtina #43 invited speakers from t

challenging

Throughout centuries, new developments, especially technological ones have induced great fears in human kind. However, it is the biggest failures that

challenging

Kids’ creativity knows no limits, and neither do technological possibilities – put these two together and amazing things can happen! This is exact

challenging

Regardless of women’s importance and influence in the field, ICT continues to be considered male-oriented. This calls for determined teams, like our

challenging

Aiming to inspire the audiences towards creating a bigger impact using the written arts, the #42nd Edition of BarCamp Prishtina brought in front of

challenging
08.03.2017

Ideas Made Real

Friday, March 3rd, was the beginning of a very intense, exciting, and most certainly inspiring weekend for us. Together with UNICEF Innovations Lab

challenging

Whether it is by developing new skills, helping causes that light you up, meeting new people, connecting with your community, or by expanding your hor

challenging

Corruption is present in today’s world more than we know, and sometimes, even more than we would like to admit. Many institutions fall victim to the

challenging
22.11.2016

Open Datathon!

It is the state’s responsibility to deliver information in a proactive way to ensure its citizens of the government’s transparency. However, it is

challenging

What separates a normal citizen from a successful millionaire with many businesses under their name? What makes a successful man/woman quite often is

challenging

There was an enthusiastic start to the weekend at Prishtina Hackerspace, on an energetic Saturday morning, with the participants of Open Datathon gat

challenging

Fun fact: Did you know that Margaret Hamilton hand-wrote the entire Apollo Code that got humans to the moon and invented software itself? Backgrou

challenging

Fun fact: Did you know that Margaret Hamilton hand-wrote the entire Apollo Code that got humans to the moon and invented software itself? In order t

challenging

Logging into your social networks and following your fridge, microwave, or stove, seems a little farfetched, doesn’t it? Well, get comfortable, beca

challenging

In the ever-changing landscape of the digital world, new technology trends emerge almost on a daily basis. Human curiosity, in all of its imperfection

challenging

The world is changing rapidly, technology is evolving, and many things we thought impossible are now within grasp and part of reality. We are living i

challenging

There was a BIG BANG on July 21, 2016 in Prishtina, and we’re not talking about the theory of how everything was created in the universe.  DOKU:TEC

challenging

Much of what we know and consider a fact today was once called “crazy”, “unrealistic”, or “impossible”. Such is the case with the ideas an

challenging

BarCamp Prishtina #38 Have you ever been inspired to love your country by someone who is not even from your country? Some interesting characters cont

challenging

A number of youth have been brought one step closer to creating the robots we all dream of, or see in the movies, during the RobotiKS Camp of 2016. Wh

challenging

Cultivating the necessary skills to build a young tech society in Kosovo, is the main goal of the RobotiKs camp which will take place during June 13-1

challenging

Curious eyes followed the young speakers on stage, as they unpacked their stories of success in the areas of tech during BarCamp Prishtina Kids Editio

challenging

High spirits and ecstatic energy flowed through the Zahir Pajaziti Square in Prishtina on the morning of May 20, 2016, where the atmosphere was quite

challenging

On the journey of teaching practical engineering and robotic skills to young aspiring lovers of technology, Design Challenge has seen some beautiful c

challenging

In the heart of Revaler Strasse in Berlin, with huge historical and cultural contrasts, graffiti and art all the way, you could still spot the most cr

challenging

The International Day of Girls in ICT was celebrated on April 28, 2016 in Kosovo, and it was the gathering of the most influential people coming from

challenging

Sometimes, our ideas and inspirations get stuck in a rut and need that little push from that special someone, or sometimes we just simply need to get

challenging

Giving support is sometimes described as access to opportunity – an enabler that allows innovators to pursue their ambitions forward, and sometimes

challenging

The 36th edition of BarCamp Prishtina showed us how imagination shapes our reality. This edition covered topics related to programming, acting, inven

challenging

The world’s largest encyclopedia – Wikipedia is a free-access, free-content tool which has helped many of us while in school to not get lost and l

challenging

Kosovo’s online presence needs to be well groomed and Wiki Editathon will do exactly that! IPKO Foundation, Girls Coding Kosova and Prishtina Hac

challenging

The heavy door at the entrance of Oda Theatre opened way too many times as hundreds of participants arrived at the scene. Down the stairs, a cordon of

challenging

The 34th edition of BarCamp Prishtina came in a different dimension like never before. This edition covered topics related to neuroscience and offered

challenging

While 2015 was an awesome, challenging, successful year for IPKO Foundation, we are looking forward to make 2016 an inspiring one as well. We will fo

challenging

After a 365-day period with a rah-rah and very energetic team IPKO Foundation ended the year 2015 with a brunch of prosperous and very productive proj

challenging

BarCamp Bus returned for the second time this December in Skenderaj and Vushtrri. Although it was held in a small environment it was very cozy. The au

challenging

BarCamp Prishtina goes international. BCP this November continued its tradition of enthralling meetings, gathering in one place different fellows of d

challenging

“Digital Storytelling: How to Blog”, training was unveiled last week by IPKO Foundation and Kosovo 2.0, in the E.U Information and Cultural Center

challenging

IPKO Foundation in partnership with KWN organized “Utilizing Information and Communication Technology (ICT)” training, in order to offer some p

challenging

The ability to use social media to build an audience and how to use it to promote business or youth-driven projects was the aim of the Social Media Tr

challenging

Scientific research has confirmed that, all else equal, the lack of light during the fall season affects the process of thinking among humans. The bus

challenging

On the occasion of the International Day of the Girl Child, IPKO Foundation in cooperation with USAID’s Basic Education Program, Girls Coding Koso

challenging

Another September has arrived, and yet another season of BarCamp has started to unfold. On the previous Tuesday, the first edition of the new season w

challenging

After the summer break, the first event of A Violence Free Future continued in the northern part of Kosovo, in the event which gathered around 100 par

challenging

As all great things come to an end, DOKU:TECH closed its two-day marathon with a great success. Filled with excitement and courage, we closed this edi

challenging

As the very first tech conference in Kosovo and beyond, DOKU:TECH continued its tech-related influence in the neighboring countries of Albania and Mac

challenging

sther Dyson, Kentaro Toyama and Yanki Margalit Kickoff Keynote Lineup; Event Registration Now Open DOKU:TECH technology conference organized in coope

challenging

The annual stimulating camp which requires from kids to use their logic and creative skills to create simple robots was held on 22-­26 June in four

challenging

The 7th round of the Next Generation Scholarship Program for the academic year 2015/16 was recently closed, and the big announcement was released. Ou

challenging

IPKO Foundation is delighted to announce the winners of the 7th round of the Next Generation Scholarship Program for the academic year 2015/16. After

challenging

This Monday, another marvelous, yet different, edition of BarCamp Prishtina was held. It comprised of a set of interesting speeches and intriguing sto

challenging

A Violence Free Future continued its series in the eastern part of Kosovo with two parallel events gathering more than 200 participants of ages betwee

challenging

On Saturday, a special edition of BarCamp Prishtina was held. It comprised of a set of interesting and intriguing speeches for the audience, who seek

challenging

In recognition of the “Females in ICT International Day,” the American University in Kosovo – Training and Development Institute and its partner

challenging

Apart from its remarkable engagement in social-tech projects, IPKO Foundation continues to financially support students who show their ability of beco

challenging

IPKO Foundation is delighted to offer its financial support to TEDxPrishtinaWomen in an effort to positively influence the society we live in, as well

challenging

“The thing women have yet to learn is nobody gives you power, you just take it,” said Roseanne Barr, and this edition of BarCamp Prishtina was abo

challenging

IPKO Foundation is delighted to announce the opening of the new round of Next Generation Scholarships for the academic year 2015/16. Since 2009, 124

challenging

Wiki Academy is an innovative project that was initially started in Kosovo, and was successfully implemented for two years in a row. This Academy was

challenging

IPKO Foundation is delighted to announce that the recent day-long activity regarding “A Violence Free Future” in Prizren has resulted in an utmos

challenging

A record-breaking edition of BarCamp Prishtina was held this Tuesday! The twenty-ninth edition of BarCamp Prishtina brought three speakers with inter

challenging

Wiki Academy Kukes is about to finalize the application phase for the articles contest. Only 5 more days are left ‘till the deadline for application

challenging

BarCamp Prishtina started the new year with another interesting edition that comprised of a set of interesting speeches and intriguing stories for the

challenging

BarCamps have been spread all over major cities of Kosovo, particularly Prishtina, Mitrovica, Gjilan, Ferizaj, Prizren, and Gjakova. However, certain

challenging

People from Kukes, this is your moment! Last week, IPKO Foundation opened the application form to register for Wiki Academy Kukes, Albania. You thin

challenging

2015 has started with all the glory and awesomeness! After organizing two successful editions of Wiki Academy in Kosovo, IPKO Foundation has recently

challenging

IPKO Foundation is closing this year with a great 365-day period, each day filled with an enthusiastic team working tirelessly, many fruitful and succ

challenging

BarCamp Prishtina continued the positive start of the new season with another marvelous edition that comprised of a set of interesting speeches and in

challenging

IPKO Foundation is pleased to have been selected to receive the FIDES Award for Philanthropic Contribution on the National Level.  We are humbled to

challenging

BarCamp Prishtina continued its new season with another marvelous edition that comprised of interesting speeches and intriguing stories for the audien

challenging
24.11.2014

BarCamp Bus Tour

BarCamps have been spread all over major cities of Kosovo, particularly Prishtina, Mitrovica, Gjilan, Ferizaj, Prizren, and Gjakova. However, certain

challenging

After an intensve hard work throughout the year, and all the successes we have celebrated together, it is about time to come up with something new aga

challenging

BarCamps continued the positive start of the new season with a string of marvelous editions that comprised of a set of interesting speeches and intrig

challenging

IPKO Foundation has shown extensive support to individuals who exemplify the core values that IF’s mission tries to instill. Apart from providing fi

challenging

As the International Day of the Girl Child is approaching, the focus has once again been directed towards implementing effective methods of developing

challenging

After a delightful summer exemplified by a innovative tech conference, BarCamp Prishtina restarted the new season with another marvelous edition that

challenging

IPKO Foundation has set a great example with its long-term commitment of encouraging greater philanthropy within Kosovo and providing continuous suppo

challenging

Under the fresh and chilly breeze of Andrra, DOKU:TECH started the third day of the Conference. Considering the fact that the topic was Community, the

challenging

All the great things come to an end and DOKU:TECH is no exception. We slowly drew to the closing day which was filled with excitement because after al

challenging

Considering the fact that the topic for discussion was Security, super interesting talks and debates took place at the conference. We had several thri

challenging

Here we go: After all the preparations, arrangements and tiresome but yet pleasant work that has been done, today DOKU:TECH commenced its 4-day marath

challenging

IPKO Foundation has shown extensive support to organizations, projects, and individuals who exemplify the core values that IF’s mission tries to ins

challenging
31.07.2014

LOADING DOKU:TECH

This summer has been very vibrant for the community of DOKU:TECH. In order to ensure an unforgettable experience for each and all of you, preparations

challenging

The last BarCamp for the season was organized differently compared to the previous ones since it was exclusively dedicated to participants of Prishtin

challenging

Technology, internet and innovation will land at Dokufest this year. Today, IPKO Foundation in partnership with Share Foundation and Dokufest have rev

challenging

IPKO Foundation projects aim to instill positive change among the society and make active citizens a part of the era of change, as well as united in t

challenging

With the same passion that we are used to see them on TV, and with the same powerful words and inspirational presentations they grabbed the audience

challenging

From May 22nd to May 25th 2014, IPKO Foundation staff attended the third edition of POINT conference along nineteen other activists from different  o

challenging

After a long time, IPKO family came together like in the old days.  On June 4 th , 2014 IPKO Foundation organized a reunion dinner between IIMP stude

challenging

After a long, dynamic process of selecting the best of the brightest students that usually apply for IPKO Foundation Scholarship, we were happy to an

challenging

Music predominated the 22nd edition of BarCamp Prishtina. Founders of music bands, who are tech professionals during the day and musicians during the

challenging

A year after intensive work on creation of a portal which unanimously represents the activists’ request for integration of Kosovo into digital world

challenging

Three weeks available for application were closed in the midnight between April 21st and 22nd. For IPKO Foundation staff, these were three active week

challenging

After five years of awarding scholarships to the brightest students of Kosovo and investing more than 278,000.00 Euros in their education, we are happ

challenging

Organized within the Week of Women which is being held in Kosovo, as never seen before at BarCamp Prishtina, the 21st edition gathered in one place an

challenging

More than 3000 kilometers in less than two weeks, 40 presentations around eight different municipalities, 10 workshops, hundreds of working hours and

challenging

Wiki Academy Kosovo II- City Marathon has accomplished its mission. More than 80 articles for Kosovo are published on Wikipedia during the last two da

challenging

Last night marked the jubilee edition of BarCamp Prishtina which gathered in Teatri Oda more than 130 participants who had the chance to hear three di

challenging

The 19th edition of BarCamp Prishtina officially opened the new year of BarCamps in Kosovo. More than 80 participants gathered in Oda Theatre this tim

challenging

A year ago, Wiki Academy was initiated with the sole purpose of improving the image of Kosovo in the internet. And here we come again, a year later, a

challenging

In the end of the year, after hundreds of working hours and sleepless nights, the energy that drives us is the celebration of our successes. We are h

challenging

Calculating successes and failures, incomes and outcomes and making the plans for the next year is a common practice among working organizations. We a

challenging

Tenth edition of BarCamp Prishtina marked the first success of the beginning of the year, and the eighteenth edition ended up just as successful as ea

challenging

Up until a few months ago Kosovo was an almost entirely invisible country for Internet giants such as Twitter, LinkedIn, Facebook, Google, and W3C. I

challenging

Designed with the aim of helping community to gather to share interesting ideas and experiences, BarCamp Prishtina for the seventeenth round became th

challenging

Seven days of each November are booked for Global Entrepreneurship Week – the world’s biggest initiative to celebrate and recognize innovators and

challenging

We launched Digital Kosovo project with the sole aim of supporting Kosovo’s integration into the Digital World. Since September 2, 2013 the team beh

challenging

The Inspiring city of Sarajevo was once again the host of the annual participant driven event of community boost_r Tech Camp. IPKO Foundation together

challenging

Sabaja Dr’s Beer House was not big enough to fit all the people who joined the sixteenth edition of BarCamp Prishtina which took place on thursday e

challenging

More young people in Kosovo will benefit from an investment in their education through a partnership between IPKO Foundation and the Sali and Isa Nus

challenging

Rainy weather forced the change of location however did not stop people from coming to the BarCamp Prishtina #15 which gathered more than 60 atendees

challenging

On 26 and 27 of September, a team of seven youngsters from IPKO Foundation team and participants of Community Boost_r Kosovo attended the Spark.me Co

challenging

Today’s launch of the Digital Kosovo web portal is an important step forward in addressing some of the challenges faced by the citizens of Kosovo

challenging

IPKO Foundation is pleased to announce a 5,000 Euro investment in the Kosova Women’s Network’s (KWN) new grant and scholarship fund.  This invest

challenging

BarCamp goes all American. This was the motto of the 14th edition of Barcamp Prishtina, held during the 6th of July with special guests from the Unite

challenging

Young promising technology enthusiasts from different elementary schools of Kosovo today had the great chance to visit two great institutions such as

challenging

Two intensive days of Code Sprint Prishtina has ended successfully on Sunday evening. More than 50 participants from the seven finalist teams of co

challenging

Last night we celebrated the most important event of the year for our foundation. In a friendly atmosphere at “Taverna Dardha” among friends, pa

challenging

The thirteenth edition of BarCamp Prishtina gathered more than 170 participants in a new and outdoor venue, which looked like the perfect place for th

challenging

Community Boost_r tashmë është futur në një fazë tjetër zhvillimi. Pas përfundimit të fazës së aplikimit të projekteve, tash është koha

challenging

More than 130 participants were present on the 12th edition of BarCamp Prishtina, and as usual the Oda Theatre was full of young people ready to see

challenging

IPKO Foundation is pleased to announce the new project- Community boost_r which is being organized for the first time in Kosovo. Community boost_r

challenging
13.04.2013

BarCamp Gjakova

More than 120 people gathered in Gjakova for the first BarCamp organized in this city. A dedicated artist whose aim is to make the city of Gjakova a

challenging

The eleventh edition of BarCamp Prishtina gathered, for one more time, more than hundred people at Oda Theatre. Except the guest speakers who focus

challenging

We are happy to announce the new round of Digital Innovation Scholarship Program for the academic year 2013/2014. We will help students who possess

challenging

After successful accomplishment of App Camp Kosovo mission, IPKO Foundation continued its work within the Digital Diplomacy Strategy of Ministry of

challenging
01.03.2013

BarCamp Prizren #2

The second edition of BarCamp in Prizren, held at Youth Centre, was probably the most unusual one. However, even under unusual conditions with no e

challenging
27.02.2013

BarCamp Gjilan

In the course of organizing BarCamps in different cities of Kosovo, this time the BarCamp team hit the road with an event in Gjilan. The first editi

challenging

There were not enough chairs at Oda Theatre for all the people who participated the tenth edition of BarCamp. More than two hundred people attended

challenging

The future of Kosovo’s technology is on the right path. This is the conclusion reached after a visit by IPKO Foundation scholars to seven elementary

challenging

Arianit Dobroshi, Bernard Nikaj and Benjamin Murran were the key guest speakers on the 9th edition of Barcamp Prishtina. Inspirable speeches were th

challenging

From over 150 participants, 16 presented prototype applications, and a jury, awarded four awards amounting 12,000 Euros and a special award of a trip

challenging

The BarCamp Prishtina continued its tradition with the eighth edition of informal meetings. One more time people had the opportunity to hear impress

challenging

Investment in the future leaders of Kosovo and involvement of as many young people as possible in concrete projects, continues to be the core missio

challenging

The second season of BarCamp started with a great success. Around 130 people participated on the seventh BarCamp organized in Prishtina. Oda Theate

challenging

After organizing two outstanding meetings in Prizren and Mitrovica, BarCamp continued its activity in Prishtina. Organized, as usual, in the spirit of

challenging

Since 2009 IPKO Foundation has provided over 239,816.00 Euros in scholars to 81 students.  In 2012 after undergoing a tough competitive process, IPKO

challenging

After several years of working virtually and sharing the office space of our partners in July 2012, accompanied by friends, partners, and associates,

challenging
31.05.2012

BarCamp Mitrovica

In May 2012, BarCamp hit the road with an event in Mitrovica.  For more than two hours the Creative Corner was an arena for discussion and debate

challenging
04.05.2012

BarCamp Prizren

After five awesome meetings in Prishtina, BarCamp team moved to another city. The first step onset of such meetings outside the capital was Prizren.

challenging

BarCamp Prishtina continued its journey of interesting meetings, gathering in one place different people of different backgrounds to share their uniq

challenging

Being one of the rarest events organized in Kosovo that brings together outstanding people with appealing topics, BarCamp Prishtina continued its go

challenging

The number of the people interested to participate in this innovative event increased significantly in the BarCamp Prishtina #3 held at Hecienda bar

challenging

BarCamp Prishtina #2 brought together innovative people with pioneering ideas who inspired around 80 participants who joined us in the bar “Outback

challenging

Who knew that if you threw an event in a bar in Prishtina, people would come to hear inspiring stories of innovation, challenge and risk taking. More

challenging
More Activities
More Blog